Suzuki Jimny отримає пятидверну версію: перші зображення

Індійський офіс компанії Suzuki займається підготовкою до дебюту нової п’ятидверної версії популярного позашляховика Jimny. Її прем’єра запланована на 2022 рік. Проте, як виявилося, у Японії паралельно працюють над аналогічним «Джимні», причому обіцяють показати його вже на початку наступного року.

П’ятидверний Suzuki Jimny, створення якого займаються в Японії, розробляється без участі фахівців японського автовиробника. Більше того, у проекті «Сузукі» для місцевого ринку такого позашляховика зовсім немає. Реалізацію власного задуму наважилися взяти на себе студенти Ніхонського автомобільного коледжу NATS, який з 1989 року готує фахівців для роботи в автомобільній промисловості.

Проект 5-дверного Jimny обраний студентами як практика. Роботи над ним стартували у липні цього року. Звичайний 3-дверний «Джимні» був повністю розібраний і розрізаний навпіл, щоб інтегрувати йому в центральну частину вставку завдовжки 400 мм. Передні двері залишилися практично без змін, а задні виготовлені з нуля. Задні сидіння автори проекту вирішили не чіпати, тому вони, як і раніше, будуть розташовані між колісними арками. Втім, подовження дозволить пасажирам заднього ряду більше не відчувати проблем із наявністю вільного простору для ніг.

Для того, щоб розмістити комплект задніх дверей, молодим інженерам довелося перенести горловину та люк бензобака, які у вихідної моделі розташовані на правій стороні кузова. У салоні було встановлено просунуту акустичну систему. Але перелік доробок не зупиниться і на цьому.

Для п’ятидверного «Джимні» обіцяють ліфтовану позашляхову підвіску та «наддув» півторалітрового бензинового двигуна. Складання автомобіля знаходиться у фінальній стадії. Його прем’єра запланована на середину січня, коли свої двері відчинить автосалон у Токіо.


Не пропустіть