Volkswagen припинив виробництво седана Passat

Німецький автовиробник Volkswagen призупинив виробництво седана Passat в кузові B8. Тим часом, виробництво універсала триває.

Як стало відомо MMR, це стосується лише ринку Великобританії. На Туманному Альбіоні компанія вирішила відмовитися від популярної 4-дверної моделі через зростання продажів універсалу.

Зараз у Великобританії співвідношення продажів універсалу та седана становить 2:1. «Чотиридверку» купують, як правило, корпоративні клієнти з великим автопарком, тоді як приватні особи віддають перевагу універсалу.

Зазначимо, покоління Passat B8 з’явилося у 2014 році, а наступна генерація автомобіля очікується у 2023 році. Оновлена модель перейде на модернізовану платформу MQB, яка буде більш орієнтована на практичність. Таким чином, Паcсат перейде до більш вищого класу і отримає повністю електричну версію.

В Україні ціни на новий Volkswagen Passat починаються від 998 031 грн. Модель в комплектації Business пропонується з дволітровим бензиновим двигуном TSI на 190 к.с. та 7-швидкісною КПП DSG.


Не пропустіть