Компанія Skoda представила перші зображення електричного купе-кросоверу Enyaq Coupe iV

Новинка отримає низку дизайнерських рішень від прототипу Enyaq Vision iV.

Ні для кого не було секретом, що перший серійний електромобіль Skoda Enyaq iV найближчим часом отримає модну нині версію «купе». На це нам натякав не лише зразок Enyaq Vision iV, та й вихід Volkswagen ID.5. До того ж, тренд на виробництво купеподібних кросоверів зараз лише набирає обертів.

Неважко здогадатися, що до середньої стійки новинка буде такою самою, як звичайний Enyaq iV. А ось далі лінія даху помітно знижуватиметься, що призведе до меншого запасу місця над головами задніх пасажирів і скороченням об’єму багажного відділення до 570 літрів проти 585 літрів у звичайної моделі.

Зазначимо, що у випадку з електромобілями, така форма кузова, все ж таки, краще – автомобіль має більш вигідну аеродинаміку, яка позитивно позначається на запасі ходу від однієї зарядки. За попередніми даними, коефіцієнт лобового опору Enyaq Coupe iV становить 0,25 проти 0,27 у звичайного Enyaq iV.

Очікується, що новинка отримає такі ж варіанти виконання, що і оригінальний кросовер. Так, силові установки купеподібного кросовера будуть видавати 180, 204, 265 та 306 к.с. При цьому максимально можливий запас ходу становитиме 535 кілометрів за стандартом WLTP. Прем’єра нового Skoda Enyaq Coupe iV запланована на 31 січня 2022 року.


Не пропустіть