В Україні знайшли альтернативу дорогому і дефіцитному пальному

В Україні останнім часом спостерігається гострий дефіцит пального і його значне подорожчання. В таких реаліях біопаливо могло б стати чудовою альтернативою моторному пальному.

Про це повідомили в Офісі ефективного регулювання BRDO, передає MMR.

Як зазначили в експертно-аналітичному центрі, виробництво і використання біопалива здатне забезпечити додаткові інструменти для енергонезалежності країни, зокрема транспортного сектору та зняти щорічну проблему відсутності палива для сільського господарства.

За розрахунками BRDO, експортовані Україною ріпак, соя і технічна олія еквівалентні 1,6-1,9 тонн біодизелю. У свою чергу, якби Україна виробляла цю кількість біодизелю з сільськогосподарської сировини, що експортується, це могло б замістити до 30% імпортованого дизелю.

«10% імпорту бензину також можна  замістити за рахунок додавання біоетанолу вітчизняного виробництва. Так, близько 1,2-1,9% від обсягу пшениці та кукурудзи, які було експортовано у 2017-2018 маркетинговому році, можна було використати як сировину для виробництва біоетанолу. При цьому частка біоетанолу  у бензині може складати до 7-8%, і така суміш є абсолютно безпечною для сучасних двигунів без необхідності їх модернізації», – йдеться у повідомленні.

За оцінкою експертів, для розвитку біопаливної галузі необхідно створити чітке і прозоре законодавство.

Раніше ми писали про те, що на тлі дефіциту в Україні частішають випадки шахрайства й реалізації неякісного пального на заправках.


Не пропустіть