В Україні продовжує дешевшати бензин

Нафтопродукти в гурті вже кілька тижнів поспіль продовжують знижуватися в ціні. Так, днями в середньому по країні бензини в гурті можна було придбати за 46 грн/л, що на 2 грн/л нижче від цін минулої п’ятниці.

Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи «А-95».

Станом на середину липня бензин можна було придбати в межах 44-47 грн/л, що нижче від цін минулої п’ятниці на 1-2 грн/л. При цьому низка трейдерів розповіли, що на ринку відчувається нестача високооктанового бензину з південного напрямку постачання, а західний ресурс А-95 надходить у їхні регіони постійно і ритмічно.

Також ринок наповнюється бензинами виробництва міні-НПЗ. Його зараз можна придбати за 37 грн/л, що на 20% дешевше від заводського пального.

Раніше експерти паливного ринку повідомляли, що в Україні різко зросла кількість постачальників пального. Завдяки цього на заправках зникли черги і повилися майже всі види пального. Найдешевшим видом пального для авто залишається скраплений газ. Середня ціна на скраплений газ за тиждень (з 8 по 15 липня) у мережах АЗС знизилася на 3,61 грн/л – до 33,52 грн/л.

Джерело enkorr.ua

Не пропустіть