В Туреччині стартувало виробництво конкурента Tesla (Фото)

Поява першого турецького національного автовиробника TOGG датована 2018 роком. Через рік стало відомо, що в перший власний автомобіль влада країни вкладе. Близько 3 мільярдів 700 мільйонів доларів. Спеціально для цих цілей було побудовано завод у Гемліці (мул Бурса), який цього тижня розпочав виробництво турецьких аналогів Tesla.

Повноцінний випуск автомобілів на потужностях запущеного заводу планується на листопад 2022 року. Дебют машин, що зійшли з його конвеєра, намічено на перший квартал 2023-го.

Першим у продаж має надійти електричний кросовер, який запропонують не лише мешканцям Туреччини, а й відправлять на експорт до Європи. Перед тим, як автомобіль дістанеться Європи, він має пережити ряд сертифікаційних випробувань, що підтверджують безпеку та екологічний клас.

Інформації про перший кросовер TOGG поки вкрай мало, проте, якщо вірити турецькій пресі, оснастять його 200- і 400-сильним електромоторами. Найпродуктивніша модифікація буде здатна розганятися з місця до першої «сотні» всього за 4,8 секунди, що на 0,6 секунди швидше, ніж це робить Tesla, а показник її далекобійності за рахунок акумуляторів китайського бренду Farasis складе близько 500 кілометрів.

Інженери передбачили для моделі систему повного приводу, але вона буде запропонована виключно в дорогих виконаннях з додатковим електричним двигуном, встановленим на задній осі.

Після початку серійного виробництва кросовера на конвеєр заводу в Гемліці стане родич цієї моделі в кузові седан, подробиць про який поки не наводиться.


Не пропустіть