Cadillac представив розкішний ліфтбек Celestiq без дверних ручок (Фото)

Бренд Cadillac пішов на сміливий крок і випускає на ринок автомобіль, який доречно виглядав би у фантастичному фільмі.

Новинку створили на модульній платформі Ultium, розроблену концерном GM спеціально для електрокарів – на ній вже побудовано GMC Hummer H1T, батарейний пікап Chevrolet Silverado та електричний кросовер Blazer EV.

Шасі у Cadillac Celestiq самобутнє – з пневмобалонами, адаптивними амортизаторами Magnetic Ride 4.0, активними стабілізаторами поперечної стійкості та керованими задніми колесами. Як і личить флагманській моделі, основний акцент тут зроблений на комфорт і плавність ходу, хоча динаміка теж обіцяна вражаюча. Два електромотори сукупною потужністю понад 600 к.с. повинні розганяти машину до 60 миль на годину (97 км/год) за 3,8 секунди, хоча максимальна швидкість буде обмежена на порівняно невеликій відмітці для економії електроенергії. Запас ходу становить 300 миль (483 км) за циклом EPA.

Cadillac Celestiq не планують продавати в дилерських центрах: кожен автомобіль передбачається робити за індивідуальним замовленням відповідно до персональних запитів клієнта.

Cерійний автомобіль Cadillac Celestiq надійде у продаж наприкінці 2023 року. Ціни на авто стартуватимуть від 300 тисяч доларів.


Не пропустіть