У ДТП в Україні від початку 2022 року загинуло понад 2 тис. людей

В Україні збираються посилити контроль за дотриманням правил дорожнього руху. Головна причина – велика кількість ДТП та постраждалих.

Як повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, за 10 місяців 2022 року на українських шляхах трапилось 14 622 ДТП із постраждалими, в яких загинула 2161 особа та 18 261 — травмовано.

При цьому він зазначив, що ця статистика аварій є неповною, адже нерідко водії не реєструють аварії та користуються європротоколом.

Наразі в правоохоронних органах заговорили про те, щоб повернути штрафні бали за порушення правил дорожнього руху. Силовики кажуть, що штрафи не завжди є ефективним засобом стримування порушників.

Крім того, в МВС хочуть розширювати мережу камер автофіксації та повернути на дороги так звані фантомні патрулі. До речі, останні були дуже ефективними до початку повномасштабної війни.

Останнім часом в Україні зросла кількість ДТП. Головними причинами експерти називають відключення освітлення та погіршення погодних умов.


Не пропустіть