Українцям нагадали, як оскаржити практичний іспит в сервісному центрі МВС

Стало відомо, як можна оскаржити практичний іспит в сервісному центрі МВС.

Порядок оскарження практичного іспиту визначає Інструкція про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія, затверджена наказом Міністерства внутрішніх справ.

У кожного є право оскаржити результати практичного іспиту в сервісному центрі МВС протягом 10 робочих днів. Заява на оскарження результатів має надійти до Регіонального сервісного центру МВС у відповідній області.

Для розгляду оскарження результатів створюється комісія, яка розглядає відеозапис спроби складання практичного іспиту. За результатами розгляду заяви про оскарження можливо скасування результатів однієї зі спроб і повторне складання практичного іспиту.

У разі, якщо особа не склала успішно практичний іспит у сервісному центрі МВС за жодної із трьох спроб, вона повертається на перепідготовку до навчального закладу. Повторна підготовка у навчальному закладі — це повний курс практичного навчання. І кандидат у водії знову по закінченню курсу підготовки отримує право тричі спробувати скласти практичний іспит у будь-якому зручному для себе сервісному центрі МВС.

Джерело hsc.gov.ua

Не пропустіть