BMW продовжує розробляти бензинові мотори, незважаючи на майбутню заборону ДВЗ

Компанія BMW не планує відмовлятися від двигунів внутрішнього згоряння ще щонайменше 10 років. Більше того, концерн працює над новими бензиновими двигунами для кросоверів X-серії, повідомляє німецька газета Handelsblatt з посиланням на власні джерела.

За словами співрозмовників видання, навіть незважаючи на повну заборону ДВЗ, яку можуть ввести в Європі в 2035 році, компанія BMW продовжить оснащувати свої кросовери і бензиновими, і дизельними двигунами.

Зокрема, бензинові двигуни планується ставити на паркетники BMW X3 та X5 американської збірки, які після 2027 року мають перейти на доопрацьовану платформу, що підходить для машин із будь-яким типом приводу.

Непрямим підтвердженням цих планів можуть бути слова керівника BMW AG Олівера Ципсе, який нещодавно застеріг автовиробників від занадто ранньої і необдуманої відмови від ДВЗ, яких, як і раніше, потребують ринки цілої низки країн.

“Було б шкідливо, якби ви просто відмовилися від технології, в якій у вас є позиція на світовому ринку, без необхідності”, – наводить слова Олівера Ципс видання Automobilwoche.


Не пропустіть