Експерт розповів, як вирішити проблему неякісного пального в Україні

Проблему неякісного пального на ринку України можна розв’язати, ліквідувавши нелегальні міні-НПЗ.

Як передає MMR, про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн прокоментувавши ініціативу Держекоінспекції з повернення перевірок об’єктів роздрібної торгівлі пальним.

«Держекоінспекція ініціює повернення перевірок якості пального на АЗС, які було заборонено торік. Начебто непогана ідея. Але у поточних умовах це дуже схоже на бажання ще одного відомства поповнити процент жирів у маслі», — вважає експерт.

Він зазначив, що ще до трагічного 2022 року система перевірок Держекоінспекцією себе майже повністю скомпрометувала.

«Починалось усе непогано, але десь за рік почали надходити численні сигнали з ринку про елементарне вимагання грошей цією організацією, яку наділили вельми великими методами впливу. Наприклад, щось не сподобалось інспектору – може заарештувати на нафтобазі цілий резервуар з пальним «до вияснєнія». Це може тривати місяцями», — пише Сергій Куюн.

Він зазначає, що єдиним джерелом «бодяги» на ринку є міні-НПЗ, які переробляють український газовий конденсат, додають присадки і компоненти, в результаті отримують неякісне пальне, при реалізації якого не сплачують податки.

Нагадаємо, Держекоінспекція пропонує уряду повернути перевірки пального на АЗС.


Не пропустіть