Пальне почало дорожчати напередодні підвищення податків

Днями гуртові ціни на пальне в Україні почали зростати після зниження котре тривало від початку 2023 року. Водночас в Україні зростає споживання пального автоперевізниками та аграріями, а оператори мереж АЗС очікують зростання податків на пальне з 1 липня.

Засновник групи компаній «Прайм» Дмитро Льоушкін каже, що очікує зростання цін на дизпальне в опті після того, як ввечері 16 червня почали зростати котирування на пальне в Європейському Союзі. Разом з цим оператори АЗС починають готуватися до збільшення ПДВ на пальне вже з липня.

«З понеділка 19 червня ринок вже почне готуватись до збільшення податків на пальне тому ми спостерігатимемо тенденцію до росту цін на АЗС. Загалом це буде дуже цікаво, оскільки ніхто не захоче підіймати ціни першим, щоб не втратити клієнтів. Тож усі мережі будуть моніторити хто за якою ціною продає, щоб таким чином вибудувати свої тенденції до підвищення. Хтось буде підвищувати ціни на стеллі, а хтось різатиме свої знижки та маркетингові програми», – каже експерт.

За словами Льоушкіна, підвищення цін становитиме від 6 до 10 гривень за літр в залежності від зовнішніх котирувань та триватиме два тижні до 1 липня та ще тиждень після скасування пільгових податків.

Нагадаємо, днями в Україні закрили міні-НПЗ, який незаконно торгував пальним.

Джерело delo.ua

Не пропустіть