У 2023 році українці обміняли майже 815 тисяч посвідчень водія

Упродовж минулого року тисячі українців обмінювали свої документи у зв’язку з переїздом та відновлювали внаслідок втрати. Відтак однією з найбільш затребуваних послуг сервісних центрів МВС серед громадян стало обмін посвідчення водія. Про це повідомили у Головному сервісному центрі МВС.

«Упродовж 2023 року нею скористались 814 851 осіб», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цю послугу українські кермувальники мають можливість отримувати у сервісному центрі МВС, так і онлайн у кілька кліків. Упродовж 2023 року через Кабінет водія обміняли 55 883 посвідчень водія. Із них 30 267 з доставкою Укрпошти по території України та 25 616 – з отриманням у сервісному центрі МВС.

«Також зараз мають популярність електронні документи. За 2023 рік було видано внаслідок обміну 33 987 посвідчень водія виключно в електронній формі», – додали у відомстві.

Нагадаємо, з травня 2023 року обмін посвідчення водія став доступний і в застосунку Дія. Спочатку громадяни мали можливість забирати готовий документ у сервісному центрі МВС. А згодом цю послугу було розширено – стало можливо замовляти посвідчення у будь-яке зручне відділення Укрпошти на території України.


Не пропустіть