В Україні зробили важливе попередження водіям

У зв’язку з погіршенням погоди майже по всій Україні радимо утриматися від поїздок або скористатися спеціальними технічними засобами для автотранспорту. Про це інформує Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні у більшості областей України оголошено штормове попередження. У західних, центральних та східних областях ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовина. Пориви вітру 15-20 м/с, вдень у центральних та Донецькій областях значний дощ та мокрий сніг. На дорогах України, крім півдня, ожеледиця», – йдеться у повідомленні.

Щоб уникнути аварій на дорогах, водіям радять використовувати спеціальні технічні засоби, зокрема, ланцюги або браслети протиковзання. Вони поліпшують прохідність автомобіля на складних ділянках дороги – слизькі підйоми і спуски, засніженість і ожеледь. Застосувати ланцюг доволі просто. Достатньо протягнути його навколо шини автомобіля через отвір між колісним і гальмівним диском, і це вже додасть вашій поїздці додаткових гарантій безпеки. У випадку далекої поїздки необхідно брати із собою буксирувальний трос, лопату, каністру з бензином, зимовий омивач скла, аптечку, знак аварійної зупинки, вогнегасник.

За цих погодних умов водіям варто бути максимально уважними і виконувати правила дорожнього руху:

  • Дотримуватися швидкісного режиму
  • Тримати безпечну дистанцію.
  • Обережно маневрувати, особливо під час обгону.
  • Вмикати фари ближнього світла.
  • Позначати зупинку транспорту відповідними сигналами.

«Закликаємо водіїв бути обережними та пильними, не ризикувати власним життям. У разі виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах загального користування державного значення звертайтесь  за номерами: 101, 102 та 103», – додали у відомстві.


Не пропустіть