У 2023 році українці забронювали понад 23 тисячі номерних знаків

У серпні 2023 року для українських водіїв стала доступна можливість онлайн бронювати номерні знаки для транспортних засобів. Про це нагадали у Головному сервісному центрі МВС.

З початку запуску цієї послуги до 31 грудня 2023 року водії забронювали 23 242 номерних знаків державної реєстрації.

«Серед кермувальників є популярними номерні знаки із певною комбінацією цифр або літер, так звані «гарні» номерні знаки. Перед візитом до сервісного центру МВС можливо не тільки їх переглянути, а й забронювати», – йдеться у повідомленні.

Онлайн бронювання номерних знаків здійснюється у Кабінеті водія. Вони доступні для легкових чи вантажних автомобілів, автобусів, причепів, напівпричепів, мотоциклів та мопедів. Онлайн-послуга дозволяє зарезервувати наявний номерний знак у сервісному центрі МВС.

Спочатку необхідно авторизуватись у Кабінеті водія та обрати послугу «бронювання номерних знаків». Далі автовласник обирає регіон, сервісний центр МВС, тип транспортного засобу і обирає бажану наявну комбінацію номерів у режимі реального часу. Після цього обраний номерний знак бронюється та оплачується.

Бронювання здійснюється на термін до 10-ти днів. За цей час автовласнику необхідно звернутись до сервісного центру МВС і закріпити обраний номерний знак за своїм транспортним засобом.


Не пропустіть