З початку 2024 року українці відновили майже 20 тисяч посвідчень водія

За перші 3 місяці цього року майже 20 тисяч кермувальників здійснили обмін посвідчення водія внаслідок втрати. Про це повідомили в Головному сервісному центрі МВС.

Як зазначається, 19 342 осіб отримали фізичне посвідчення водія та 134 – в електронній формі без використання пластикового бланка.

«Замовити відновлення посвідчення водія можливо кількома зручними способами. Для цього необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС», – нагадують у відомстві.

Послуги надаються за попереднім  записом. Талони доступні онлайн та в терміналі, який розташований у приміщенні сервісного центру МВС. Крім того, кермувальник має взяти з собою перелік документів : паспорт громадянина України з відміткою про місце реєстрації (дозволяється пред’явити в електронній формі в застосунку Дія), або посвідку на проживання та ідентифікаційний номер платника податків. Під час дії воєнного медична довідка щодо придатності до керування транспортним засобом не є обов’язковою.

Також відновити документ можливо онлайн: у Кабінеті водія або в застосунку Дія. Для цього необхідно авторизуватися, заповнити всі поля, сплатити за послугу та обрати зручний спосіб отримання.

Орієнтовна вартість відновлення посвідчення водія – 515 грн за бланк та адмінпослугу. При доставці потрібно оплатити логістичні витрати.


Не пропустіть