У Детройті назвали кращий концепт року (Фото)

Нагорода EyesOn Design в номінації «Кращий концептуальний автомобіль» на Північноамериканському Міжнародному автосалоні в Детройті дісталася Nissan Vmotion 2.0. Крім того, журі присудили концепту премію за «Кращі інновації в галузі використання кольору, графіки та матеріалів», пише auto.mail.ru

«Vmotion 2.0 надає унікальну можливість поглянути на майбутнє дизайну автомобілів Nissan – свіжий і динамічний і сфокусований на салоні автомобіля», – сказав Мамору Аокі, виконавчий директор Nissan Motor Co. по дизайну, відповідальний за глобальну стратегію компанії в області дизайну.

У Nissan підкреслюють, що Vmotion 2.0 – це еволюція елемента «V-motion», розташованого в передній частині кузова автомобіля, який можна побачити на багатьох сучасних моделях Nissan. Колір кузова – Silver Copper, який отримав нагороду, являє собою унікальне поєднання кольору міді та інших металів, що створюють багатошаровий ефект різноманітних відтінків і відображень при різному освітленні і під різними кутами.

«У постійному прагненні до досконалості ми зробили більше 100 спроб отримати саме цей колір», – сказала Ніколь Фонсека, головний дизайнер за кольором і матеріалами американського підрозділу Nissan по дизайну.

Nissan Vmotion 2.0 відображає майбутнє концепції Nissan Intelligent Mobility, включаючи систему ProPILOT, що забезпечує можливість автономного руху автомобіля по міських вулицях і перехрестях з використанням останньої версії інтерфейсу «людина-машина».

Раніше «Автомобілем року» на автосалоні в Детройті був обраний електромобіль Chevrolet Bolt. У категорії пікап автомобілем року 2016 року стала модель Honda Ridgeline, кращим позашляховиком журі обрало Chrysler Pacifica.


Не пропустіть