Водіїв змусять відмовитися від авто з бензиновими і дизельними моторами

Влада Норвегії розробили план, який допоможе пересадити населення країни на екологічно чистий транспорт до 2025 року.

Продовжувати розвиток “зеленої” податкової системи для стимуляції ринку електричних автомобілів, яка також передбачає збори з власників машин з ДВЗ. В даний час від транспортного податку в країні звільнені автомобілісти, які беруть екологічно чистий транспорт в лізинг. Крім того, електромобілі можуть пересуватися по смугах для громадського транспорту, не платити за проїзд по платних дорогах і за переправу на поромі.

Також місцева влада продовжать розвивати інфраструктуру для транспорту з нульовими викидами: вже до 2020 року на 10 електрокарів припадатиме щонайменше один громадський зарядний пункт.

Влада країни підкреслюють, що мова не йде про заборону автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння: при “правильних політичних заходах” жителі Норвегії самі відмовляться від такого виду транспорту, і вже до середини наступного десятиліття ринок нових автомобілів буде на 100% складатися з “зелених” машин.

Як зазначає видання Autoblog, в 2015 році на частку електричних автомобілів в Норвегії припадало 22%. Очікується, що в 2018 році кількість проданих “зелених” машин досягне показника в 250 тисяч одиниць.


Не пропустіть