Бензинові та дизельні автомобілі будуть під забороною

До 2025 року в Норвегії повинні бути заборонені до використання всі автомобілі, які рухаються агрегатами, що працюють на бензиновому і дизельному паливі. Місцеві політики мають намір пом’якшити податкову політику по відношенню до покупців електрокарів, тим самим максимально швидко знизивши попит на «брудний» транспорт.

Варто зазначити, що вже зараз чи не кожен четвертий проданий автомобіль в Норвегії є електрокаром. Це кращий показник в світі, при тому, що скандинавська держава вже довгий час знаходиться серед лідерів з експорту нафти.

Подібну практику мають намір перейняти і в ФРН. Зокрема, в Бундесраті готуються розглянути законопроект про перехід автотранспорту на двигуни з нульовим рівнем викидів. Відбутися це повинно поетапно до 2030 року. В цілому ж влада країни має намір знизити рівень шкідливих викидів в атмосферу до 90% до 2050 року.

Також естафету підхопили і в Голландії, де вже підготовлений відповідний проект закону. Термін переходу на електрокари такий же, як і в Норвегії – до 2025 року.


Не пропустіть