Про «евробляхи» серйозно заговорили у Президента

Заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків озвучив в кулуарах 14-го щорічного форуму YES думку свого керівництва про можливість надання пільг на розмитнення вже ввезених на територію України автомобілів з країн Європи, про це передає Автотема.

За його словами, підхід, пов’язаний з наданням преференцій деяким верствам населення, що спекулюють на таких стосунках, є ненормальним з точки зору розвитку економіки країни. Більш того, ввезення вживаних автомобілів лише посилює проблему, оскільки подібний транспорт створює загрозу на дорогах.

За словами Шимківа, останнім часом стають непоодинокими є випадки, коли водії подібних машин дозволяють собі небезпечну і неадекватну поведінку, залишають місце ДТП, кинувши автомобіль, який може коштувати сущі копійки за європейськими мірками.

Примітно, що статистика з приводу кількості порушників, які покидають свої машини на місці події не поділяє тих, хто зміг придбай автомобіль з Європи на свої кровно зароблені і тих, хто ввіз машину легально.

Шимків підкреслив, що при вартості подібних автомобілів від 1 до 2 тис. доларів США, водії найчастіше відмовляються від них у разі вчинення ДТП. Власники таких машин нерідко економлять на страховці своїх сталевих коней, а після аварії замість вирішення питань компенсації збитків, просто кидають машини. При цьому кількість аварій з подібними машинами також збільшується і з цієї причини несплата митних зборів на думку Шимківа є неприпустимим.

З іншого боку, не можна не відзначити і той факт, що власники машин поважного віку часом і не відмовляються від сплати митних зборів – вони просто вважають абсурдом платити в казну суми, що перевищують вартість машини.


Не пропустіть