Відомо, на скільки реальні витрати палива більші за паспортні

Реальна витрата палива не така, як вказують виробники авто. Цифри відрізняються кардинально

Організація Australian Automobile Association (AAA) вирішила провести дослідження на тему реальної витрати палива авто. Результати виявилися досить цікавими.

Організатори тесту на витрату палива хотіли показати, що реальні дані не мають нічого спільного з лабораторними. Протягом 1,5 годин вони тестували автомобілі в міських, приміських і шосейних умовах.

В ході дослідження з’ясувалося, що автовиробники істотно занижують витрата палива машин. Фахівці ААА випробували 30 автомобілів різних класів, серед яких найгірший показник різниці між паспортної величиною і реальними цифрами склав цілих 59%. Середній же показник (за всіма авто) дорівнює 23%.

Причому, як наголошується в доповіді організації, це стосується і таких економічні авто, як плагін-гібриди. Один з цих автомобілів споживає в 4 рази більше палива, ніж вказав виробник.

Не порадували і тести в області шкідливих викидів. З 12 машин, оснащених дизельними моторами, тільки одна відповідає нормам. У одного з випробовуваних авто показник “зашкалював” в 7 разів.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть