5 найкращих кросоверів в Україні

Нові автомобілі в Україні коштують дорого. Тому бажання покупців раціонально витрачати свої гроші є цілком природним.

Сегмент кросоверів на вітчизняному ринку як і раніше є найбільш перспективним і привабливим. AutoUniversum склав список з 5 моделей класу SUV, які, як ми вважаємо, є найкращими пропозиціями з точки зору “ціни-якості”.

Об’єктивності заради, ми не брали до уваги моделі бюджетного сегмента, а також преміум-класу.

5. Citroen C3 Aircross

Тут варто особливо виділити вибір двигунів. Крім економічного мотора 1.2 PureTech потужністю 82 або 110 к.с. на вибір, в Україні можна придбати дизельну версію C3 Aircross. Базова ціна кросовера з двигуном PureTech – 460 000 гривен, з дизелем 1.6 Hdi 92 – 514 200 гривень. Не дешево. Однак модель добре оснащена навіть в початковій комплектації, плюс бездоганна якість збірки і комплектуючих, ну і оригінальний дизайн Citroen, зрозуміло.

4. Kia Sportage

Цей кросовер не дарма багато місяців поспіль був абсолютним бестселером автомобільного ринку в Україні. Для Sportage запропонований широкий вибір опцій, вибір між бензиновим і дизельним моторами, є модифікації з повним приводом. Крім того, Kia Sportage більший за розмірами, ніж Citroen C3 Aircross. Базова ціна моделі – 552 200 гривень. Плюс зараз діє істотна знижка в еквіваленті 1800 євро.

3. Kia Stonic

Це абсолютно нова розробка з прекрасними ринковими перспективами. Kia Stonic помітно дешевший, ніж Sportage – від 451 200 гривень. У нього немає дизельної модифікації, зате є варіант з малолітражним економічним двигуном 1.2 MPI. Невеликий кросовер добре оснащений, а в салоні не буде тісно чотирьом дорослим, причому попереду – навіть високого зросту. Додамо також “веселий” дизайн.

2. Volkswagen Tiguan

Кросовер другого покоління цілком здатний скласти конкуренцію моделям Audi, BMW і Mercedes, а також очікуваному на ринку Volvo XC40. У нашому списку Tiguan – найдорожча модель – від 789 100 гривень. Однак якщо вкладати кошти в автомобіль, то в Tiguan. До того ж запчастини на Volkswagen трохи дешевші, ніж на преміум-клас.

Для Тігуана запропоновані бензинові і дизельні версії, механічна і автоматична трансмісія, передній або повний привід. Потрібно обов’язково згадати 7-місцеву модифікацію Tiguan Allspace. Одним словом, вибір версій великий: від початкової до топової, яка вдвічі дорожча за базовий варіант.

1. Renault Duster

В Україні вже надійшов у продаж Duster другого покоління. Дизайн кросовера як і раніше “на любителя”, але в іншому на сьогодні модель найкраща в Україні за критерієм “ціна-якість”, і так вважаємо не тільки ми. При цьому на складах ще є модель першого покоління за ціною від 360 тисяч гривень.

Однак повернемося до “другого” Дастер. Тут початкова вартість становить 424 810 гривень. На даний момент клієнти можуть вибирати між бензиновим двигуном в 115 к.с. і дизелем потужністю 110 к.с. Трансмісія – п’яти-і шестиступінчаста механіка, а також дводисковий робот EDC-6.

Наш вибір – дизельний Renault Duster з механічною коробкою і повним приводом в комплектації ZEN. Такий варіант коштує від 584 488 гривень. У списку оснащення, зокрема, присутні круїз-контроль, система Stop & Start, система контролю сліпих зон, клімат-контроль, електросклопідйомники на всіх дверях.


Не пропустіть