В Україні показали рідкісний Cadillac Eldorado (Фото)

Рідкісний Cadillac Eldorado прикрасив собою Харківський РетроЗльот-2018.

Cadillac Eldorado – американський персональний представницький автомобіль, що випускався підрозділом Cadillac корпорації GM більше 10 поколінь – з 1953 по 2002 роки. Це флагман модельного ряду дводверних Cadillac.

-В Україні кадилаків багато. У тому числі є і Cadillac Eldorado. Але в оригіналі і в такому стані, як у нас, машина єдина, – говорить представник власника автомобіля Дмитро з Черкас. Машина не тільки не реставрована, а й нефарбована.

Назва “Eldorado” Cadillac вибрав для концепт-кара, створеного в 1952 році до урочистостей з нагоди золотого ювілею компанії. Варіант запропонувала Мері-Енн Маріні з відділу мерчандайзингу компанії. Назва марки відсилає до міфічного американського “втраченого міста золота”, що зачарувало іспанських конкістадров.

– Наш Cadillac Eldorado – одна з перших в світі передньопривідних машин, – продовжує Дмитро. – Від інших моделей відрізнялася комплектацією. Вона найвищого рівня. Про це інформує слово “Biarritz”. У зовнішньому оформленні маса деталей: молдинги, наклеечки, емблемки, оригінальні колісні ковпаки. Мрія будь-якого колекціонера. Люка, правда, з самого початку не було. Це доопрацювання дилера.

Представлена ​​модель 1978 року, робочий об’єм двигуна 7,5 літрів. Належить до 8-ї серії Cadillac Eldorado, яка стала стереотипом пімпмобіля-великих розкішних машин, зазвичай Лінкольнів або Кадилаків 1970-х років, сильно перероблених в досить химерному екстравагантному стилі. Зокрема, ця модернізація стосується фігурок на радіаторі, кришок фар, стереосистем, незвичайного кольору і відповідного інтер’єру. Усе це повинно було підкреслювати спроможність і впливовість власника машини.
Сильно перероблені пімпмобілі можна побачити у фільмі про Джеймса Бонда “Живи і дай померти”. У 2000-х вони з’являлися в комедіях “Остін Пауерс: Голдмембер” і “Таємний брат”. Переробки стали дуже популярні в Штатах серед всіх расових груп і кілька компаній стали випускати набори для переробки нових моделей в пімпмобілі.

– Автомобіль купили 10 років тому, – каже Дмитро. – Раніше возив весілля, зараз бере участь в фестивалях.

Джерело gazeta.ua

Не пропустіть