Легендарний бюджетний автомобіль знімуть з виробництва

Узбецька компанія GM Uzbekistan припинить випускати автомобілі Matiz вже до липня нинішнього року. Як пишуть місцеві видання, таке рішення пов’язане з оновленням лінійки моделей, а також застарілою технічною складовою даного автомобіля.

В GM Uzbekistan заявили про припинення прийому заявок на модель Matiz. Поряд з цим автовиробник продовжить виконувати зобов’язання перед клієнтами.

Постачання автомобілів Matiz кінцевим покупцям, які уклали договори, буде виконана в повному обсязі і в строки, зазначені в договорах.

Первинно, екстер’єр автомобіля був створений для фірми Фіат (Fiat) в дизайн-студії Джорджетто Джуджаро (Giorgetto Giugiaro), але не був підтриманий. Після цього його купила фірма Деу Моторс (Daewoo Motors). Нове авто (модифікація M100) змінив на конвеєрі попередню модель Daewoo Tico, узявши від неї двигун, трансмісію та елементи підвіски. Автомобіль виявився настільки вдалим, що став найпопулярнішим авто цієї марки в Європі. У 2000 році машина пережила рестайлінг (модифікація M150), а також стала виготовлятися за ліцензією з комплектуючих (SKD) в Узбекистані на заводі УзДеуМоторс.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть