Підрахували реальну вартість проїзду по платних дорогах України

Експерти телеканалу ZIK, виходячи з приблизної вартості траси «Київ-Біла Церква», підрахували, що проїзд автомобіля по ній в одну сторону повинен коштувати близько 62 грн. У цьому випадку будівництво траси окупиться через 10 років. Здається, це цілком прийнятна цифра.

Чиновники поки приховують реальну вартість майбутніх платних доріг. Володимир Омелян заявив, що чітко сказати про ціни можна буде тільки після того, як закінчиться тендерна документація першої платної дороги Львів-Краковець.

Якщо вартість платних доріг буде занадто високою, то це негативно позначиться на пасажирських і вантажних перевезеннях по них. Президент Союзу перевізників України Валентин Демчук вважає, що в цьому випадку збільшиться вартість пасажирських і вантажних перевезень на платних дорогах. Тобто платити в кінцевому рахунку доведеться простим українцям.

Як ми вже говорили, будівництво першої платної дороги в Україні почнеться в 2019 році. Це буде ділянка траси Львів-Краковець. У фінансуванні цього проекту візьме участь Світовий банк.


Не пропустіть