Єврокомісія підозрює BMW, Daimler і Volkswagen Group в змові

Європейська комісія з питань конкуренції почала розслідування за фактом можливої ​​змови між найбільшими німецькими автоконцернами – BMW, Daimler і VW Group. Компанії підозрюються в саботажі розробок, спрямованих на зниження шкідливих викидів в атмосферу.

Керівник Єврокомісії Маргрет Вестагер повідомила, що у відомства з’явилася інформація, згідно з якими представники BMW, Daimler і VW Group (особливо Audi і Porsche) домовилися обмежити розробку і впровадження технологій, що дозволяють знизити обсяг шкідливих викидів в атмосферу на автомобілях з традиційними ДВЗ. Зокрема, мова йде про системи зниження токсичності вихлопу (SCR) і фільтрах для уловлювання твердих частинок (OPF).

Комісія вже приступила до поглибленого розслідування всіх обставин. Якщо факт змови підтвердиться, вийде, що найбільші європейські автовиробники не тільки порушили антимонопольне законодавство, а й позбавили споживачів можливості придбати екологічно безпечніші автомобілі. Поки прямих доказів у відомства немає.

При цьому в Єврокомісії окремо наголосили, що не мають ніякої інформації про те, що зазначені компанії спільно встановлювали на свої автомобілі шахрайське програмне забезпечення для заниження даних про шкідливі викиди.


Не пропустіть