Верховна Рада підняла штрафи за водіння у нетверезому стані

Депутати Верховної Ради ухвалили підвищення штрафів за водіння у нетверезому стані. Тепер водіїв автотранспорту у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння штрафуватимуть на суму від 17 до 34 тисяч гривень, передає ВВС Україна. Крім того спіймані на гарячому водії будуть позбавлені права керувати транспортними засобами строком до трьох років.

За повторний інцидент з водінням у стані сп’яніння автомібілісти будуть оштрафовані вже на 51 тисячу гривень і позбавлені прав на два-три роки. Ще одним нововведенням стане той факт, що повторним буде вважатися будь-який інцидент, в незалежності від періоду часу, який пройшов з першого випадку, тоді як за дійсним законодавством повторним вважається лише інцидент, що стався впродовж року з моменту першого порушення.

Зараз покаранням за водіння у нетверезому стані служить штраф у розмірі 10,2 тисячи гривень та позбавлення водійських прав до одного року. Покаранням за повторне порушення протягом року є штраф у 20,4 тисячі гривень і позбавлення прав на три роки, за третє — 40,8 тисячі гривень і позбавлення прав на 10 років.

Після ухвалення законопроекту його має підписати президент, а в силу він вступить через три місяці після оприлюднення.


Не пропустіть