У поліції повідомили, коли і на скільки будуть штрафувати «євробляхерів»

Про те, коли почнуть штрафувати власників авто на єврорегістрації, повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький в Facebook, повідомляє comments.ua.

За його інформацією, штрафувати євробляхерів поліція буде тільки після виборів – з 25 травня 2019 року.

«По-перше – штрафні санкції за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі транзиту значно збільшуються (вступає в силу через 180 днів з моменту опублікування закону), в тому числі за перевищення терміну, але не більше доби – 170 грн. або попередження; від одного до десяти діб – 3400 грн.; від десяти до 20 діб – 8500 грн., від 20 до 30 діб – 85 тис. гривень, а більш ніж на 30 діб (а також за втрату або розкомплектування транспортних засобів) – 170 тис. гривень, або конфіскація автомобіля за рішенням суду» , – написав він.

Також, як пояснив Білошицький, збільшуються штрафи за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення у митному режимі тимчасового ввезення, а саме за перевищення терміну не більше ніж на три доби – 850 грн., або попередження; від трьох до десяти діб – 5100 грн .; від десяти до 20 діб – 17 тис. грн., від 20 до 30 діб – 85 тис. грн., більше ніж на 30 діб (а також за втрату або розкомплектування транспортних засобів) – 170 тис. грн., або конфіскація автомобіля по рішенням суду.

«По-третє – вводиться автоматизований обмін інформацією між фіскальними органами, Державною прикордонною службою та Національною поліцією і, коли він запрацює, ми зможемо в автоматичному режимі перевіряти, коли і ким ввезений автомобіль з іноземними номерами», – зазначив поліцейський.

Він також пояснив, що встановлюється ще й новий вид відповідальності за передачу транспортного засобу особистого користування (тимчасово ввезеного на митну територію України або поміщеного під митний режим транзиту) у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила такий транспортний засіб на митну територію України, а також за використання такого транспортного засобу для цілей підприємницької діяльності та / або отримання доходів в Україні (прим., таксі).


Не пропустіть