Назвали найпопулярніші автомобільні кольори 2018 року

Фахівці хімічного концерну BASF виявили, що понад 80 відсотків автомобілів по всьому світу пофарбовані в білий, сірий, сріблястий і чорний кольори.

Проведене дослідження показує, що найчастіше зустрічається на дорогах колір – білий. З кольорових відтінків за статистикою виділяється синій колір. З невеликим відставанням за ним слідує червоний колір. Фахівці відзначають, що дані кольори в основному характерні для малогабаритних легкових автомобілів.

В європейських країнах особливою популярністю користується сірий колір. Як показує дослідження, близько 20 відсотків автомобілів в Європі пофарбовані саме в сірий колір. На нашому континенті сірий колір навіть популярніший чорного.

В Азії більше половини автомобілів пофарбовані в білий колір. Також автолюбителям з Азії дуже подобається червоний колір, а ось синій колір в даному регіоні не є популярним.

У Північній Америці основні кольори для автомобілів – білий, чорний і сірий. Синій і червоний кольори йдуть прямо за ними, конкурую за лідерство в списку кольорових відтінків.

Фахівці також назвали кольори-аутсайдери. Ними стали зелений, фіолетовий, помаранчевий і жовтий. На частку всіх перерахованих вище кольорів випадає всього один відсоток від загальної кількості автомобілів.


Не пропустіть