BMW продемонструвала електромотоцикл майбутнього (Фото)

Три роки тому спеціальний підрозділ баварського виробника продемонстрував концепцію електричного мотоцикла Vision Next 100. Тепер, компанія представляє своє останнє бачення того, яким повинен бути електричний мотоцикл. Представляємо концепт Vision DC.

BMW вже вийшла на ринки гібридних і повністю електричних машин зі своєю I-серією, але ще не зробила те ж саме в світі мотоциклів. Звичайно, баварський виробник представив електричний скутер C Evolution близько п’яти років тому з досить пристойними характеристиками, однак модель не набула великого поширення. Очікується, що новий електричний мотоцикл буде поштовхом для компанії в правильному напрямку.

Vision DC Roadster як і раніше виглядає майже так само, як ніби його взяли з науково-фантастичного роману, ніж як готовий ТЗ для початку продажів. Але все ж тепер він більше став схожим саме на мотоцикл.

Ми бачимо прогрес в тому, як компанія думає про електричні мотоцикли. Дизайн центрального блоку Vision покликаний імітувати зовнішній вигляд знаменитих моделей BMW Boxer.

У центрі, замість двох циліндрів, знаходиться батарея, встановлена вертикально всередині рами, з боків по обидва боки, знаходяться охолоджуючі елементи, призначені для відтворення фірмового профілю Boxer. Арки імітують вигини бензобака при відсутності фактичного. Використання ліній для створення ілюзій, які вигідно відрізняються знайомі компоненти, допомагає створити впізнаваний силует, а також знижує вагу.

У цій конструкції потужність передається на задній міст за допомогою вала, що не потребує технічного обслуговування. Водій сидить на плаваючому вгору сідлі, яке надає дизайну динамічну стійку і створює подібний стрілі силует, який вказує вперед.

Звичайно, як і Vision Next 100, новий DC Roadster – це всього лише бачення майбутнього, але, схоже, BMW отримує більш чітке уявлення про те, яким воно має бути.


Не пропустіть