Маленький Volkswagen визнали найбільш елегантним автомобілем (Фото)

Оголошено підсумки французького конкурсу елегантності в Шантійї – одного з найбільш значущих подій у світі автомобілів, що стоїть на рівні знаменитого конкурсу в Пеббл-Біч. Серед переможців змагання виявився концепткар Volkswagen ID. Buggy.

Електричний компактний Volkswagen ID. Buggy дебютував навесні на Женевському автосалоні. «Малюк» з відкритим верхом і значним дорожнім просвітом в 239 мм побудували на гнучкій платформі MEB, створеної інженерами з Вольфсбурга спеціально для електрокарів.

Працюючи над «зеленим» ID. Buggy, заводські художники надихалися дизайном таких машин 60-70-х рр. Варто відзначити, що баггі – це не обов’язково добре озброєний мініатюрний автомобіль для підкорення бездоріжжя. Так називають і маленькі машини без даху для пляжного відпочинку. А спочатку назва пішла від невеликих на два місця гужових возів, а потім поняття «перетекло» і в автомобільну промисловість.

На Concours d’Elegance в Шантійї VW ID. Buggy зібрав найбільшу кількість голосів і став призером глядацьких симпатій. Крім екологічно чистого «німця» в конкурсі взяли участь ще вісім прототипів: Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation, BMW Vision M Next, Bugatti La Voiture Noire, DS X E-Tense, Honda E, Lexus Concept LC Convertible, Mclaren Speedtail і Renault EZ- Ultimo.


Не пропустіть