У Львові виготовили “дослідний зразок” тягача БТС-5Б

“Укроборонпром” назвав новинкою модель, яка з’явилась близько 10 років тому, а її прототип – ще в 1971 році, пише mashyna.com.ua.

«Львівський бронетанковий завод» представив дослідний зразок нового багатоцільового тягача БТС-5Б. Така інформація розміщена на сайті ДК «Укроборонпром», до складу якого входить ЛБТЗ. Ця модель призначена для механічної розвідки на полі бою, евакуації аварійних танків із зони дії супротивника, витягування танків, що застрягли чи затонули. БТС-5Б здатен піднімати вантажі, рити землю, зварювати і проводити технічне забезпечення танкових підрозділів у польових умовах. Така техніка, безсумнівно, потрібна Збройним Силам України. От тільки її дослідні зразки з’явилися набагато раніше 2016 року.

За даними порталу Military Navigator, ще в 2007 році ДП «Львівський бронетанковий завод» поставив в Азербайджан 14 універсальних багатоцільових тягачів БТС-5Б (звіт Державної служби України з експортного контролю). Крім Азербайджану, тягачі БТС-5Б поставлялися в Ірак і деякі Африканські країни. Підтвердження цього знаходиться на все тому ж сайті «Укроборонпрому».

За своїми можливостям і обладнанням БТС-5Б є аналогічним БРЕМ-1. Він виробляється на заводах капітального ремонту з використанням шасі танків Т-72А. БТС-5Б має загальну масу 41 тонна та оснащений 4-тактним двигуном V-84 потужністю 840 к.с. Максимальна швидкість БТС-5Б становить 60 км/год, а запас ходу на повних баках 700 км. На нього встановлюється кулемет калібру 12,7, ручний протитанковий гранатомет і автомати АКС-74. Робоча довжина троса тягової лебідки становить 200 метрів, допоміжної лебідки — 400 м.

Тягачі БТС-5Б не перший день виготовляє і модернізує ще й «Київський бронетанковий завод». Що за “дослідний зразок” тягача БТС-5Б виготовили у Львові залишається загадкою. Розгадка, схоже, полягає в бажанні створити новину там, де її немає.

BTS_5B


Не пропустіть