В Україні помітили нові броньовані машини – на що вони здатні (Фото)

Про те, що Канада передасть Україні броньовані машини «Senator Armored Personnel Carrier», стало відомо ще минулого місяця. І ось перша партія техніки вже прибула до нашої країни.

На даний момент до України приїхало вісім таких машин. Бронеавтомобілі стануть на службу правоохоронних органів країни та будуть використовуватися для перевезення особового складу. Вони виготовлені канадською компанією з урахуванням потреб українських силових структур, повідомляє «Автоцентр» із посиланням на аналітика із Ukraine Weapons Tracker.

Відомо, що кузов «Senator APC» виконаний зі сталі і може витримати обстріл зі зброї 50 калібру, а також підрив гранати або міни. До того ж в автомобілі встановлені вікна з куленепробивного скла, а шини мають функцію самопідкачування.

Кабіна канадської бронемашини повністю герметична. До її оснащення входить система, здатна генерувати чисте повітря. Тобто бійцям, які перебувають у салоні, не страшна хімічна чи біологічна атака.

Відомо, що “Senator APC” побудований на базі важкого пікапа Ford F-серії. У рух його наводить 6,7-літровий дизельний турбодвигун потужністю 330 к.с. і 750 Нм моменту, що крутить.


Не пропустіть