Норвегія передала Україні партію бронеавтомобілів (Фото)

Норвегія передала Україні партію броньованих патрульних машин IVECO LAV III.

Як стало відомо MMR, ці транспортні засоби мають гарну мобільність та захист, і належать до того самого типу, що використовували норвезькі військові сили.

Як зазначається, такі бронеавтомобілі затребувані українською владою та постачаються на додаток до іншого військового обладнання, такого як артилерія, переносна протиповітряна оборона (ПЗРК) та бронетранспортери, які Норвегія вже передала Україні раніше.

«Норвегія продовжує робити свій внесок у боротьбу українців за свободу. Уряд постійно оцінює, як Норвегія може надати подальшу підтримку Україні у захисті країни від вторгнення росії», – заявив міністр оборони Норвегії Бьорн Арильд Грам.

Iveco LMV (Light Multirole Vehicle) — армійський багатоцільовий броньований автомобіль італійського виробництва. Машину було розроблено колективом конструкторів компанії «Iveco Defence Vehicles» (дочірньої компанії італійської корпорації «IVECO»), перший з десяти прототипів був виготовлений в 2001 році. Iveco LMV комплектується турбодизельним двигуном IVECO F1D потужністю 185 к.с. (136 кВт). Максимальна швидкість становить понад 130 км/год.


Не пропустіть