ЗСУ отримали нові бронемашини Gurkha (Фото)

Про передачу двох санітарних авто повідомили на платформі United 24.

Днями фронтовим медикам передали два додаткові броньовані автомобілі для евакуації поранених з передової. Інформація про це була опублікована на сторінці в Telegram United24. Ця передача завершує постачання 13 евакуаційних автомобілів у рамках цього проекту.

Замовлені бронеавтомобілі Gurkha для державного підприємства “Медичні закупівлі України” виготовляли канадська компанія Terradyne Armored Vehicles Inc. United24 виділила кошти на цей проект у розмірі 124 мільйони гривень.

Надходження всіх 13 замовлених автомобілів для евакуації до України відбувалося поетапно. Всі вони, включаючи передані військовим 12 і 13 машини, вже використовуються на передовій.

Військові медики високо оцінюють ці евакуаційні автомобілі: вони спроектовані з урахуванням максимального захисту пасажирів усередині. Особливу увагу приділено як ходовій частині, так і салону. Винос передніх коліс дозволяє пом’якшити кінетику вибухової хвилі при наїзді на міну на метр півтора, що зменшує енергію вибуху.

Кріплення передніх крил і капота безпосередньо до шасі, а не до кабіни знижує енергію ударної хвилі в критичний момент вибуху. Броньовані санітарно-евакуаційні автомобілі канадської компанії Terradyne вже встигли успішно зарекомендувати себе на фронті.

Відсік для екіпажу відокремлений подвійною перегородкою від моторно-трансмісійного відсіку, а броньовані двері надають доступ до двох окремих відсіків броньованої капсули. У разі вибуху заднього колеса на міні, енергія спрямовується вгору та назовні, обмежуючи пошкодження салону. Деякі захисні функції було впроваджено для захисту екіпажу саме від вибуху міни під днищем. Також було збільшено дорожній просвіт для максимального розсіювання енергії вибуху.

Посилена демпфуюча пластина вздовж всієї підлоги була додана для додаткового захисту. Її шарувата структура типу “сендвіча” поглинає значну частину енергії вибуху та прикриває весь салон завдяки власній системі кріплення.

Джерело auto.bigmir.net

Не пропустіть