Українська САУ “Богдана” витримала удар російського “Ланцета” (Фото)

Самохідну артилерійську установку «Богдана» називають «богинею артилерії» та найзагадковішою українською розробкою. Поки що не відомі прецеденти, коли б вона підвела захисників України.

САУ чудово справляється зі своїм основним завданням – знищувати супротивника, а також захищає бійців екіпажу від ворожого обстрілу. А днями артустановка врятувала українських воїнів, витримавши попадання російського дрона-камікадзе Ланцет. САУ «Богдана» зазнала пошкоджень, але бронекапсула вціліла.

«Артилерійська система української розробки 2С22 «Богдана» зазнала суттєвих пошкоджень, але броня, також виготовлена ​​в Україні, змогла витримати «удар» і цим врятувати життя наших воїнів», – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що САУ 2С22 «Богдана» виготовлена за стандартами НАТО. Існує кілька варіантів установки, які відрізняються насамперед шасі. Різні платформи використовують спеціально для прискорення постачання машин української армії. Точної інформації немає, але за даними інсайдерів, у ЗСУ є 30 таких установок.


Не пропустіть