В США розпочалися тести електричної версії легендарного “Хамві” (Фото)

Гібридна версія з електричною силовою установкою має на меті зробити тактичні всюдихіди тихими та екологічно чистими, повідомляє Defence Blog.

Американський тактичний всюдихід HMMWV тепер отримав електричну версію, яку почали тестувати в армії США. Ця програма передбачає оснащення гібридною силовою установкою, що надає безшумний режим роботи та високу мобільність, а також можливість підключення зовнішніх систем завдяки електродвигуну “Хамві”. Військові сподіваються, що це розширить їх можливості в польових умовах.

За словами Майкла Е. Фостра, старшого директора проєктного офісу з розробки прототипів для швидкого придбання, армія прагне отримати гібридний тактичний всюдихід, який дозволить мінімізувати теплове випромінювання і звуковий компонент.

Роботи над гібридними автівками продовжуються, і це може сприяти зменшенню викидів в атмосферу. Окрім HMMWV, аналогічні роботи ведуться із БТР Styker. Такі випробування дозволяють військовим оцінити продуктивність та ефективність транспорту з гібридною силовою установкою в реальних військових умовах.


Не пропустіть