Штурмова бригада “Лють” отримала бронетранспортери М113: що це за машини (Фото)

Українські захисники отримали від українського виробника партію броньованих машин М113. Техніка стала на озброєння штурмової бригади “Лють”.

Бронетранспортери поїхали на передову вантажними фурами, кожна з п’яти машин везла по 2 одиниці техніки. В інтернет попали кадри транспортування техніки, де видно, що техніка покрита свіжою фарбою, має гарний зовнішній вигляд, що притаманно машинам після капітального ремонту чи глибокого сервісного обслуговування, пише Wheel News.

«Сьогодні це одна з найрозповсюдженіших бойових машин у світі. Зараз стоїть на озброєнні 44 країн. За більше ніж півстоліття виготовлено 80 тисяч її одиниць у понад 40 модифікаціях».

Вага бронетранспортера — 11 440 кг, на ньому можуть пересуватися двоє членів екіпажу та 11 десантників. Потужність двигуна М113 — 265 к.с., швидкість — 61 км/год. Броня забезпечує круговий захист від куль калібру 7,62 мм. Бронетранспортер обладнано одним 12,7-мм кулеметом Browning M2 з можливістю встановлення додаткового захисту стрілка у турелі.