Поширений в ЗСУ тягач Mercedes-Benz отримав броньовану кабіну (Фото)

Mercedes-Benz Special Trucks розширює свою лінійку військової техніки з новим Zetros 8×8, оснащеним захищеною кабіною. Прем’єрний показ відбудеться на виставці Eurosatory 17 червня 2024 року. Поряд з Zetros 8×8 також дебютуватимуть моделі Zetros 4×4, Arocs, десантний транспортер Unimog та шасі FGA.

Модель Zetros з броньованою кабіною буде доступна у варіантах з двома, трьома або чотирма осями. Перші чотиривісні позашляховики (8×8) почнуть виробляти з 2025 року, після чого планується випуск різних конфігурацій, включаючи дво- та тривісні моделі.

Розроблений спеціально для канадського Міністерства оборони, Zetros 8×8 планується поставити понад 1500 одиниць у найближчі кілька років. Виробництво відбуватиметься на заводі у Верті, де Mercedes-Benz Special Trucks забезпечить випуск усіх моделей Zetros, як із захищеною кабіною, так і без неї.

Новий Zetros 8×8 пропонує збільшене корисне навантаження до 25 тонн і відмінну прохідність по бездоріжжю. Завдяки подовженій рамі збільшено доступний простір кузова, що розширює можливості для тактичних та матеріально-технічних завдань.

Автомобіль оснащено шестициліндровим дизельним двигуном OM 460 потужністю від 360 до 510 к.с. і максимальним крутним моментом до 2300 Нм. Коробка передач Allison 4500 SP забезпечує високу динаміку, а система регулювання тиску в шинах дозволяє адаптувати автомобіль до різних умов на ходу.

Джерело auto.24tv.ua