Нові розробки КрАЗу рушають до замовників (Фото)

Що стосується новеньких спецмайстерень, то для ефективної роботи спецтехніки в польових умовах, а також в умовах високих і низьких температур, пересуванню по пересіченій місцевості, бездоріжжю, тут є все необхідне. А високу прохідність, надійність і міцність виробу забезпечує база спецмашин – найпопулярніше шасі всюдихода КрАЗ-63221. Автомобілі, згідно з договором, виконані в стандартній комплектації, силовий агрегат – із двигуном Євро 5 і механічною коробкою передач з передпусковим підігрівачем рідини двигуна, пише m2motors.com.ua.

o-00008736-n-00018032

Відтак автофургон українського виробництва оснащений сучасним обладнанням і інструментом, які необхідні для проведення різних ремонтних і обслуговуючих робіт. Також створено умови комфортного розміщення ремонтної бригади на випадок, коли роботи проводяться далеко від населених пунктів. Він розділений на пасажирський, енергетичний і слюсарний відсіки. У пасажирському передбачені чотири спальні місця, аналогічні залізничним, відкидний стіл, шафки для одягу. Водночас металопластикове поворотно-відкидне вікно забезпечує хорошу освітленість і провітрювання, а вентиляційний люк – приплив свіжого повітря в салон, а також служить аварійним виходом. В енергетичному відсіку, крім іншого, є стелаж для зварювання кабелів і іншого допоміжного устаткування, система виведення вихлопних газів зварювального агрегату з кузова. А в слюсарній – стіл-стелаж для інструменту та іншого допоміжного обладнання, настільні свердлильний і точильний верстати, комплект різних інструментів, трифазний дизельний генератор.

o-00008728-n-00018032

Відвантаженню замовникові передувало ретельне технічне приймання спецмашин групою представника замовника. Після перевірки один із інспекторів зазначив: «Наш автопарк вже складається на 50% з КрАЗів, в основному це повнопривідна спецтехніка : автокрани, вакуумні, самоскиди, є бортові і тягачі. Дуже радий, що розвивається співробітництво з українським виробником – заводом КрАЗ: влітку до нас прийшов новенький повнопривідний самоскид зі спальним місцем, виготовлений за нашим спецзамовленням, у перспективі – закупівля ще однієї партії машин. КрАЗ – кращий автомобіль, якому завжди віддаємо перевагу. Адже ми обслуговуємо об’єкти, що знаходяться, в основному, в умовах бездоріжжя, на відстані більше 2000 км. Тому нам потрібні прохідність, надійність і висока ремонтопридатність. КрАЗ якраз і наділений повною мірою цими якостями. Крім того, машина не тільки надійна, але й проста в експлуатації: з нею не виникає нюансів, які не можна передбачити. Плюсом є й доступний сервіс і тісний взаємо-зворотній зв’язок з автозаводом.

o-00008730-n-00018032

Спасибі заводу КрАЗ – все відповідає нашим технічним вимогам. З такою технікою ми спокійні за безперебійну роботу наших об’єктів».

Нині ж «АвтоКрАЗ» розробив і виготовив нове шасі підвищеної прохідності КрАЗ-5401НЕ (4х4) вантажопідйомністю 9 т. Шасі призначене під монтаж різних спецнадбудов, зокрема – під встановлення обладнання для гасіння пожеж.

o-00008732-n-00018032

Оригінальність конструкції цього шасі полягає в тому, що вперше в ПАТ «АвтоКрАЗ» на двовісному повнопривідному всюдиході застосована компоновка «кабіна над двигуном». Автомобіль обладнаний дворядною 4-дверною безкапотною кабіною. А широкопрофільні шини з централізованою системою підкачки дозволяють зручно експлуатувати спецвироби, встановлені на цьому шасі, не лише на дорогах із різним покриттям, а й в умовах повного бездоріжжя. До того ж оснащення автомобіля двома паливними баками по 165 л, які забезпечують пробіг автомобіля на відстань до 600 км, дозволяє здійснювати оперативне доправлення екіпажу та обладнання до місця проведення рятувальних, аварійний або інших необхідних, відповідно до специфікації автомобіля, робіт. Спецвантажівка здатна розвивати швидкість понад 90 км/год, до того ж вона досить маневрена, завдяки безкапотному компонуванню, і може легко використовуватися й у міському циклі. Кабіна на шасі КрАЗ-5401НЕ має високі ергономічні показники. Комфортабельність робочому місцю водієві забезпечують сидіння на пневматичній підвісці, рульова колонка, регульована за кутом та висотою, функціональна панель приладів. До того ж кабіна має низьку посадку, що дозволяє застосовувати широку гаму спецнадбудов. За бажанням замовника на аналогічні шасі можуть встановлюватися більш 30 спеціальних надбудов масою до 10 т.

o-00008734-n-00018032

Отож, розширюючи модельний ряд новою перспективної технікою, ПАТ «АвтоКрАЗ» розраховує забезпечити імпортозаміщення внутрішнього ринку ефективною компактною спецтехнікою вітчизняного виробництва. Тим більше що виробничі потужності, кадровий потенціал і відпрацьовані роками технології дозволяють це зробити в необхідних обсягах у різному виконанні, відповідно до вимог споживача.


Не пропустіть