З вересня – нові правила. Які зміни чекають на автомобілістів в Україні?

У вересні Міністерство внутрішніх справ спільно з Міністерством цифрової трансформації планує весь процес купівлі-продажу автомобілів в Україні перевести в цифровий формат – у «Дію». Як тепер можна буде купити чи продати авто?

Потрібні будуть тільки продавець-покупець і два смартфони в них. Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, повідомляє видання grivna.ua із посиланням на пресслужбу МВС.

Це нововведення було заплановане ще в 2021 році – воно передбачалося постановою Кабміну від 22 вересня № 1007 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». Воно мало запрацювати через пів року після ухвалення, проте цьому завадило повномасштабне вторгнення РФ.

Як повідомляла у 2021 році пресслужба Головного сервісного центру МВС, послуга укладання договору купівлі-продажу автомобіля буде доступна в Електронному кабінеті водія та на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг «Дія».

Алгоритм цього процесу передбачався наступним:

      Авторизувавшись, продавець і покупець заповнюють договір в електронному вигляді.
      Після цього документ автоматично надсилається до сервісного центру МВС для проведення всіх передбачених перевірок за відповідними реєстрами.
      Після позитивного опрацювання адміністратором продавець та покупець накладають кваліфіковані електронні підписи, і договір уважається укладеним.
Джерело ampercar.com

Не пропустіть