Sony відмовилася запускати у виробництво свій електрокар (Фото)

У японській компанії як і раніше вважають свою машину «полігоном» для тестування технологій

На початку 2020 року Sony представила концепт-кар Vision-S на виставці споживчої електроніки CES, а роком після вивела прототип на дороги загального користування в Австрії.

Незважаючи на те, що публіка з ентузіазмом прийняла дизайн прототипу Sony Vision-S і технологій в ньому, в японській компанії не мають наміру запускати його в масове виробництво. Про це в Sony заявили американському виданню Car and Driver.

«Зараз у нас немає планів по серійному виробництву або продажу автомобілів. Оскільки мобільність, як очікується, стане мегатрендом в майбутньому, ми вивчаємо, як Sony може внести вклад в розвиток автономного водіння», – розповів представник японської компанії. Він зазначив, що в Sony працюють над безпекою автономного водіння і розважальними функціями.

Sony Vision-S може розігнатися до 100 км/год за 4,8 секунди, а максимальна швидкість складає 240 км/год. Силова установка електрокара видає майже 270 к.с. на всі колеса.

Автомобіль обладнаний 40 датчиками, які відповідають за безпеку під час водіння і роботу адаптивного круїз-контролю, самостійне паркування та автоматичну зміну смуги руху. Він оснащений системою автопілота другого рівня за класифікацією SAE (в Sony працюють над тим, система відповідала четвертим рівнем).

У салоні встановлена ​​серія панорамних екранів по всій ширині машини, система дозволяє віддалено запускати PlayStation 4 завдяки мережі 5G, для задніх пасажирів передбачені окремі 10,1-дюймові екрани, а об’ємне звучання забезпечує система 360 Reality Audio.


Не пропустіть