Porsche розповіла про засекречений кабріолет Cayenne, який не пішов у серію (Фото)

Компанія Porsche поділилася деякими технічними деталями про додаткові версії кросовера Cayenne, які передбачалися до випуску на етапі розробки моделі. Ще на початку 2000-х перший позашляховик Porsche міг отримати виконання в кузові купе, подовжену модифікацію з трьома рядами крісел і варіант зі складним верхом тканини. Щоправда, до стадії макета дожив лише останній, при цьому єдиний прототип — одразу два варіанти оформлення задньої частини.

Для кабріолету Porsche Cayenne пристосували механізм складання тканинного верху від тодішнього 911 Targa та забезпечили задньою кришкою, яка могла відкриватися як спереду, так і ззаду. Кросовер позбавили жорсткого даху, вкоротили стійки лобового скла та позбавили задніх дверей, а передні подовжили на 20 сантиметрів.
Єдиний макет кабріолету збудували не для ходових випробувань, а для вивчення ергономіки можливої ​​серійної версії. Наприклад, з його допомогою інженери Porsche намагалися з’ясувати, наскільки зручно буде пасажирам кросовера саме з такою лінією даху та заниженим лобовим склом. При цьому в архітектуру інтер’єру Cayenne втручатися не стали.

На макеті експериментували з оформленням корми позашляховика — застосовано одразу два варіанти дизайну з різним розташуванням ліхтарів та майданчика під номерний знак, а також пластикою бампера. Проект не отримав розвитку далі за стадію прототипу: єдиний побудований макет зараз зберігається в заводському музеї Porsche.


Не пропустіть