Mercedes представив суперкар для колекціонерів під брендом Mythos (Фото)

Два роки тому “Мерседес” оголосив про створення суббренду Mythos та планував випускати під ним буквально штучні суперкари. І ось, наприкінці весни 2024 року представлено Mercedes-AMG PureSpeed, який виявився переробленим родстером SL.

Відразу варто сказати, що представлений автомобіль – концепт. Тому не показано ні салону і не сказано ні слова про технічну начинку. Хотілося б, щоб хоча б техніка була справді унікальною.

Що стосується кузова, то Mercedes-AMG PureSpeed – перекроєний SL зразка 2021 року. Передня частина змінена, зроблена клиновиднішою, проте оптика залишилася від серійного SL, як і більшість кузовних панелей. Однак їх могли зробити із легших матеріалів.

Варто відзначити відсутність другого ряду та лобового скла, замість якого встановили дефлектори, та бокового скла. Дах також відсутній, і тут на допомогу приходить досвід “Мерседеса” у “Формулі-1”: безпека забезпечує подібність до системи, яка в “королівських перегонах” називається Halo. Для забезпечення кращої аеродинаміки PureSpeed отримав композитні обвіси кузова.

Найпотужніший SL у гамі – 816-сильний гібрид SL 63 S E Performance. Швидше за все, його взяли за основу силової установки суперкара Mythos. Є версія простіша – SL 63, оснащена бітурбованим V8 з віддачею 585 к.с. Домогтися кращої динаміки дозволять оптимізація обважування та полегшення загальної конструкції.

У серію авто запустять 2025 року. Загалом до випуску планується 250 екземплярів.


Не пропустіть