Нове покоління Hyundai Santa Fe: свіжа інформація про популярний кросовер (Фото)

Кросовер Hyundai Santa Fe, який оновився в 2020 році, виявився менш популярним, ніж попередник. При цьому новий Kia Sorento, навпаки, став бестселером. За даними видання The KCB, корейський автогігант Hyundai, щоб виправити ситуацію, має намір випустити Santa Fe п’ятої генерації раніше наміченого терміну, щоб зберегти свою частку ринку.

У 2020 році на домашньому ринку дилерам вдалося продати лише 57 578 тис. од. Hyundai Santa Fe, а вибір на користь моделі Sorento зробили майже 77 тис. покупців. Примітно, що обсяги реалізації просторого і місткого позашляховика Hyundai Palisade, вартість на який істотно вище, ніж на Santa Fe, склали 64 791 од.

Також ситуацію для Santa Fe ускладнює новий Hyundai Tucson, якому на відміну від старшої спорідненої моделі покладається гібридна версія, що забезпечує покупцям податкові преференції.

Аналітики The KCB визначили, що в останній місяць 2020-го дилери продали 10 475 од. Santa Fe, а свою перевагу Tucson віддали 14 443 покупця. Відзначимо, що дебют Santa Fe з гібридною силовою установкою намічений на 2021 рік.

Нагадаємо, під капотом Santa Fe 2021-го модельного року встановлюється двигун Smartstream об’ємом 2,5 літра з віддачею 194 к.с. (Піковий крутний момент – 247 Нм). Він поєднується з 8-діапазонною автоматичною трансмісією. Також в моторній гамі є наддувний агрегат на 2,5 літра потужністю 281 к.с. (Піковий крутний момент – 422 Нм), що працює в парі з “роботом”.


Не пропустіть