Хендай Туссан в новому кузові став потужним гібридом

Кросовер Hyundai Tucson нового покоління дебютував відразу в безлічі варіантів, але найпотужніший заряджаємий гібрид розсекречений тільки зараз. Це перша модифікація в сімействі, яку можна підключити до розетки.

Під капотом такого Hyundai Tucson встановлена ​​та ж бензинова турбочетвірка 1.6 T-GDI (180 к.с., 265 Нм), що у початкового гібрида без вилки. Але в 6-ступінчастий “автомат” вбудований більш потужній електромотор, який видає 91 к.с. і 304 Нм. Сукупна віддача цього тандему досягає 265 к.с. і 350 Нм. Повнопривідна трансмісія (з муфтою на задній осі) покладається такому гібриду за замовчуванням.

А головна відмінність двох гібридів – літій-іонний тяговий акумулятор. Якщо у початковій модифікації Tucson Hybrid він має ємність всього 1,49 кВт/год, то Plug-in Hybrid оснащений батареєю на 13,8 кВт/год, яка встановлена ​​під підлогою салону і до того ж має рідинне охолодження. Передбачено чисто електричний їздовий режим, в якому повністю заряджений кросовер може проїхати 50 км (по циклу WLTP).

Гібридна начинка майже не вплинула на простір в салоні, але об’єм багажника все-таки зменшений: з 620 до 558 літрів «під шторкою» і з 1799 до 1737 літрів зі складеним заднім диваном. У Європі продажі заряджають версій почнуться навесні 2021 року, а пізніше такий Tucson з’явиться і на інших світових ринках.


Не пропустіть