Компанія GAC представила новий електричний кросовер Aion Y (Фото)

У світі з’явився ще один електричний китайський кросовер. GAC додає в свій портфель Aion Y, компактний електромобіль, який буде доступний з трьома різними варіантами електромоторів.

Автомобільна група Гуанчжоу, більш відома як GAC, заснувала новий бренд під назвою Aion. У тому ж році новий відділ відразу представив свого первістка, Aion S. До електричного седану в минулому році приєднався 4,6-метровий позашляховик Aion V. Тепер GAC розширює модельний ряд за рахунок меншого, але не менш цікавого кросовера Aion Y.

Aion Y – це яскравий електричний кросовер, довжина якого становить 4,41 метра і порівнянна з Volvo XC40, хоча колісна база цього «китайця» в 2,75 метра на 5 см довше. Покупець може вибрати один з трьох різних акумуляторних блоків: найменший має потужність 60 кВт-год і забезпечує запас ходу в 410 км в NEDC. Вище – батарея на 70 кВт-год, що забезпечить 500 км. У топової версії встановлена ​​батарея на 80 кВт-год. За даними GAC, кросовер в цій версії повинен бути в змозі проїхати на одному заряді 600 км. Aion Y з батареєю 60 кВт-год має електродвигун потужністю 136 к.с.

Усередині Aion Y – дітище свого часу, а це означає, що у нього мінімалістичний інтер’єр з великим мультимедійним екраном і цифровими приладами. Центральний дисплей близько 14,5 дюймів має горизонтальну орієнтацію. Aion Y має можливість підключення 5G, і, за словами його творців, він може працювати напівавтономним і може сканувати обличчя своїх пасажирів, а потім додаткові настройки.

За повідомленням прес-служби GAC, базова версія з батареєю на 60 кВт-год має стартову ціну в Китаї всього 14 400 євро. За другий і третій варіанти доведеться заплатити відповідно 15 650 євро і 19 600 євро.

GAC поки не планує продавати свої продукти в Європі. Китайські бренди, такі як MG, Aiways і Seres, вже продають електричні моделі в цій частині світу, і скоро їх стане більше. Тут також продають автомобілі такі марки, як і Hongqi, BYD і Xpeng. Чи буде Aion Y пропонуватися за доступною ціною, за умови, що він відповідає європейським вимогам безпеки, довгоочікуваним доповненням до європейського електричному пропозицією, поки неясно.


Не пропустіть