Opel представив фургон Vivaro-e з інноваційним двигуном (Фото)

Opel і споріднений бренд Vauxhall застосували технологію паливних елементів для свого нового мінівена Vivaro-e. Комерційний автомобіль з’явиться у продажу в Європі в другій половині 2021 року. Автомобіль має дві версії кузова: стандартний 4,95 м і довгий 5,30 м. Як дизельні, так і електричні моделі мають однаковий об’єм вантажного відсіку до 6,1 кубічних метрів.

Баки з воднем на 700 бар, які замінили батарею моделі EV, можуть бути заповнені за три хвилини, що дає загальний пробіг в 400 км. Паливний елемент потужністю 45 кВт генерує «досить енергії для безперервної їзди по автомагістралі», і йому допомагає літій-іонна батарея ємністю 10,5 кВтг, розташована під передніми сидіннями. Це збільшує пікову потужність при запуску і прискоренні і дозволяє використовувати рекуперативного гальмування. Крім того, акумулятор можна заряджати на громадських або приватних станціях, і як тільки він буде повністю заряджений, він забезпечить повний запас ходу на електриці до 50 км.

«Водень може стати центральним елементом інтегрованої і ефективної енергетичної системи майбутнього», – сказав Майкл Лошеллер, генеральний директор Opel. «Ми володіємо більш ніж 20-річним досвідом в області виробництва автомобілів на водневих паливних елементах. Навряд чи знайдеться інша силова установка в світі, яка поєднує в собі нульові викиди, великий запас ходу і час дозаправки всього три хвилини».


Не пропустіть