Ізраїльський човник відкриє сімейство безпілотників (Фото)

Ізраїльська компанія REE представила свій проект модульних електричних платформ минулої весни і тепер підготувала перший повністю готовий транспортний засіб. Це розвізний фургончик Leopard з каркасно-панельним кузовом завдовжки лише 3,4 м та шириною 1,4 м, призначений для доставки невеликих партій вантажів в умовах мегаполісу. Але загострювати увагу на «вантажному» форм-факторі не варто, тому що платформа REEboard EV універсальна й підійде для будь-яких електромобілів – від компактних легковиків до пасажирських шатлів. Leopard має за мету показати особливості компонування й можливості фірми REE.

Платформа REEboard має конструкцію з компактними колісними модулями, які включають не тільки індивідуальні електромотори, але й стійку пружинної підвіски, дискове гальмо та індивідуальний кермовий механізм. Управління гальмами та кермом здійснюється по проводах без механічного зв’язку з органами управління. Крім того, передбачено автопілот четвертого рівня з лідерами та сенсорами: заявлено, що у більшості ситуацій електромобілі REE зможуть пересуватися взагалі без водія.

Теоретично конструкція з колісними моделями дозволяє зробити повнопривідне та повнокероване шасі, але Leopard має передні керовані колеса та задній привід. Під пласкою підлогою встановлено тягову батарею на 50 кВт/год, а потенційно сюди встає й 60-кіловатний акумулятор. Максимальна швидкість Леопарда — лише 97 км/год, проте інші моделі на цій платформі зможуть розганятися до 160 км/год. Є в розробці й важчі шасі для повноцінних вантажівок.

Наживо компанія REE представить свої розробки на виставці споживчої електроніки CES у Лас-Вегасі, яка традиційно запланована на січень.

Джерело Авторевю

Не пропустіть