Lexus показав кросовер RZ, який конкуруватиме з Mercedes-Benz EQC (Фото)

Компанія Lexus розкрила новинку RZ 450e на офіційних фотографіях – це електричний кросовер, який розділив архітектуру e-TNGA з Toyota bZ4X та Subaru Solterra. Від співплатформенників преміальний батарейний позашляховик відрізняється дизайном: він зберіг L-подібні ходові вогні, а замість решітки радіатора отримав заглушку відомої веретеноподібної форми. Основним конкурентом новинки на ринку стане Mercedes Benz EQC.

Ще з попередніх тизерів стало зрозуміло, що 450e набуде унікальних рис, за якими кросовер можна буде відрізнити від непреміальних Toyota bZ4X і Subaru Solterra. У електрокара інакше виконані задні стійки, дах вінчають два незвичайні аеродинамічні «плавники», а на кормі розташований задній ліхтар, що простягся на всю ширину кузова. При цьому зарядний порт у всіх трьох електромобілів розташований в тому самому місці.

Знімків салону поки що немає, як і офіційної інформації про силову установку.

Для bZ4X і Solterra заявлені дві версії, з одним та двома електромоторами на передній та задній осі (у другому випадку їхня сумарна віддача становить 218 кінських сил). Їх живить батарея ємністю 71,4 кіловат-години, що забезпечує запас ходу на рівні 460 кілометрів за циклом WLTC. Раніше було озвучено припущення, що RZ буде технічно уніфіковано з моделями Toyota та Subaru, проте індекс 450e натякає на потужнішу силову установку. Швидше за все, вже в базі кросовер буде повнопривідним та отримає фірмову систему розподілу тяги Direct4.

Повноцінний дебют Lexus RZ 450e очікується протягом 2022 року. Крім Mercedes-Benz EQC, новинка має конкурувати з Tesla Model Y, Audi Q4 e-tron і Genesis GV60.

Відповідно до стратегії електрифікації Lexus, до 2030 року марка матиме по електрокару в кожному сегменті, при цьому до кінця десятиліття в Європі, Північній Америці та Китаї компанія продаватиме лише електрокари. Ще через п’ять років автомобілі Lexus із традиційним ДВЗ зникнуть і з інших ринків.

Джерело Мотор

Не пропустіть